Известие

Collapse
No announcement yet.

Воланът ми играе

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Воланът ми играе

Здравейте, колеги! Не намерих подобна тема, затова започвам нова.
    Проблемът ми е следният: воланът ми играе наляво и надясно почти непрекъснато, дори и на равен път и общо взето при всякаква скорост. Вчера забелязах, че когато колата е по-натоварена, играе още повече. А странното е, че понякога този проблем изчезва за малко и после пак се появява. Имате ли идея от какво може да се получава това?
    Благодаря предварително за отговорите!
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Първоначално публикувано от gaboo Покажи съобщение
    Здравейте, колеги! Не намерих подобна тема, затова започвам нова.
    Проблемът ми е следният: воланът ми играе наляво и надясно почти непрекъснато, дори и на равен път и общо взето при всякаква скорост. Вчера забелязах, че когато колата е по-натоварена, играе още повече. А странното е, че понякога този проблем изчезва за малко и после пак се появява. Имате ли идея от какво може да се получава това?
    Благодаря предварително за отговорите!

Крива гума/и и или джанта/и, може и комбинация джанта с балон на гумата
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

И според мене е крива гума или джанта.
      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Оказа се, че проблемът не идва от гума или джанта и явно ще трябва да я закарам на сервиз, за да се установи проблема..

Comment

Не знам и от баланс може да е, аз моя го изгубих някъде по дупките и също ми играе много леко в по ниските скорости

Comment

Балансираха ми джантите, но проблема остана...явно нещо по предницата е разбито...

Comment

Проблема може да е от доста неща. Трябва да започнат да се елиминират поетапно възможностите, като се започне от наслоена кал по джантите, лош баланс, крива джанта, крива гума, голоми хлабини в окачването, хлабини в каретата на полуоските, хлабини в кормилната рейка и т.н.

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

Ааааа и друго. Попадал съм на "майстори", които не могат да направят добър баланс.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                Проблема може да е от доста неща. Трябва да започнат да се елиминират поетапно възможностите, като се започне от наслоена кал по джантите, лош баланс, крива джанта, крива гума, голоми хлабини в окачването, хлабини в каретата на полуоските, хлабини в кормилната рейка и т.н.

Ааааа и друго. Попадал съм на "майстори", които не могат да направят добър баланс.
                Това за алфиста в подписа е много вярно...!?
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Колега , преди няколко седмици имах същият проблем , оказа се накрайник.

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                    Колега , преди няколко седмици имах същият проблем , оказа се накрайник.
                    И аз мисля, че това е проблема. Може ли да ми кажеш колко ти излезна ремонта?

Comment

Накрайника мисля че беше 19лв.

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                        Това за алфиста в подписа е много вярно...!?
                        Колега може да прозвучи малко грубо,ама щом така смяташ, според мен доста си подценявате автомобилите.Извинявам се ако някой се е обидил от това,но според мен не си прав.

---------- Post added at 08:16 ---------- Previous post was at 08:13 ----------

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение

Колегата е прав може да е от много работи.Почваш и гледаш наред.Но имай в предвид че малки хлабини пак може да с причина,ако ги има по всички възли на окачването.
                        Alfa Romeo 146 1.9 td
                        А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

А възможно ли е да е от изкривен спирачен диск?

Comment

от диска няма волана ще вибрира силно , но няма да ти носи предницата. А накрайника не е много скъп , моя го изправиха някакси и засеха карам така .

Comment

Първоначално публикувано от gaboo Покажи съобщение
                              А възможно ли е да е от изкривен спирачен диск?
                              От крив диск ще ти вибрира когато намаляш(от 60-70 нагоре),но там най силно се изразява вибрацията на педала на спирачката.

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                              от диска няма волана ще вибрира силно , но няма да ти носи предницата. А накрайника не е много скъп , моя го изправиха някакси и засеха карам така .
                              Как "изправиха"-най вероятно ще са го наварявали.На накрайника няма какво да му се изправя.
                              Alfa Romeo 146 1.9 td
                              А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Working...
                              X